Чай з бузини від кашлю. Бузина чорна – це рослина, яка століттями захоплювала людей своїми властивостями та різноманітністю застосувань. Плоди та квіти використовувалися в кулінарії та народній медицині з 5-4 століття до нашої ери. У цій статті ми хочемо зупинитися на властивостях, застосуванні та користі для здоров’я чаю з бузини. Ми розповімо, які активні речовини містяться в ягодах бузини і як можна використовувати її в щоденному раціоні.
Властивості чаю з бузини
Ягоди бузини містять ряд речовин, здатних позитивно впливати на наш організм. Ось деякі з основних властивостей цієї дивовижної рослини.
Цей добре відомий чагарник, також званий бузком, ідеально підходить для зняття болю та підтримки організму, також зовнішньо. Його стиглі та розвинені плоди зміцнять наш організм, а також широко використовуються в косметиці.
- Антиоксидантні властивості. Чай з квітів бузини багатий, серед іншого: флавоноїди, антиоксиданти та вітаміни. Ці речовини допомагають нейтралізувати дію вільних радикалів в організмі, одночасно захищаючи клітини від окисного пошкодження.
- Підтримка імунітету організму. Чай з бузини може підтримати імунітет організму. Регулярне вживання настою може допомогти підтримувати міцну імунну систему, яка захистить нас від інфекцій.
- Відхаркувальний і болезаспокійливий. Бузина може допомогти полегшити симптоми кашлю та респіраторних проблем. Він діє як природний відхаркувальний засіб, який допомагає видалити слиз і полегшує кашель. Інгредієнти, що містяться в ньому, можуть полегшити біль у м’язах і суглобах, головний біль і мігрень.
- Чай з ягід бузини також має сильні потогінні, температуро-знижувальні та сечогінні властивості.
- Ущільний ефект на судини й капіляри.
- Жарознижувальні властивості. Речовини, що містяться в чорній бузині, впливають на регуляцію температури тіла, що може допомогти знизити лихоманку. Однак якщо підвищена температура тримається тривалий час, слід звернутися до лікаря.
- Зниження та покращення настрою. Бузина може позитивно впливати на наше самопочуття, даруючи нам відчуття розслаблення та розслаблення.
- Регуляція процесів травлення. Чай з ягід бузини може запобігти таким проблемам, як розлад травлення та печія, покращуючи травлення та покращуючи засвоєння поживних речовин.
Від чого допомагає чай з бузини?
Цей дивовижний настій може допомогти нам у багатьох ситуаціях. Якщо ми відчуваємо слабкість, варто дотягнутися до неї. Бузина підтримує нашу імунну систему та захищає нас від інфекцій. Також він знадобиться при перших симптомах застуди та грипу. Він може полегшити такі захворювання, як кашель, нежить, біль у горлі та лихоманка. Чай з бузини також може допомогти підтримувати здорове серце та кровоносну систему. Це пояснюється тим, що речовини, що містяться в ньому, можуть регулювати артеріальний тиск, знижувати рівень холестерину та покращувати еластичність кровоносних судин. Бузина також може бути надзвичайно корисною при боротьбі з проблемами шлунку, такими як печія та розлад травлення. Регулювання травних процесів і поліпшення засвоєння поживних речовин дозволить забути про проблеми зі шлунком. Перш за все, чай з бузини використовується як знеболювальний і протизапальний засіб. Завдяки цьому це допоможе нам полегшити різні види болю та недуг. Його широке використання, включаючи детоксикацію, робить цей настій варто спробувати.
Як приготувати чай з бузини
Чай з квітів бузини готується дуже просто. Цей ароматний та відсвіжний напій із багатьма властивостями ми легко приготуємо вдома. Якщо ви ставите собі питання «як приготувати чай з квітів бузини» – обов’язково дотримуйтеся нашої інструкції. Ми гарантуємо, що тоді ви приготуєте ідеальний настій з бузини.
- Підготуйте свіжі або сушені квіти бузку. Якщо ви вибираєте свіжі фрукти, їх необхідно ретельно вимити й видалити всі забруднення. Своєю чергою, сушені квіти бузини мають бути без хімічних добавок, екологічними та найвищої якості.
- Приготуйте гарячу воду. Ідеальна температура для заварювання такого чаю – 90-95 градусів Цельсія.
- Помістіть квітки бузини в чайник, який підходить для цієї мети. На чашку насипте 1-2 столові ложки плодів.
- Готові сушені трави залити склянкою води (250 мл) і залишити на 10-15 хвилин під кришкою настоятися. Час заварювання можна регулювати відповідно до ваших уподобань. Якщо ви використовували більше сушеної трави, відкоригуйте пропорції води відповідно.
- Процідіть і подавайте: після заварювання настій бузку, можливо, потрібно буде процідити. Якщо це так, зробіть це, а потім подавайте чай у чашках. Тоді нам залишається тільки насолоджуватися неповторним ароматом і смаком чаю з квітів бузини. Це ідеальний напій для зимових вечорів із фантастичними оздоровчими властивостями.
- Щоб повністю скористатися його відхаркувальними та спазмолітичними властивостями, ми можемо випивати 2-3 чашки на день. Чай з бузини зазвичай не потребує додаткових підсолоджувачів, але ви можете додавати їх відповідно до ваших уподобань. Цей напій також чудово подається холодним. Потім можна охолодити настій з квіток бузини в холодильнику і подавати з кубиками льоду. Варто також додати, що зняті з парасольок квітки бузку придатні для приготування соку або сиропу.
Чай з бузини для дітей
Чай з бузини можна вживати і дітям. Його цілющі властивості при інфекціях верхніх дихальних шляхів надзвичайно допомагають при простудних захворюваннях у дітей. Однак слід дотримуватися певних запобіжних заходів, наприклад, контролювати кількість споживаного чаю. Якщо малюку не подобається смак бузини, можна додати мед або цукор, але не перестарайтеся. Не менш важлива температура, тому що занадто гарячий чай з квітів бузини може обпекти піднебіння дитини. Також слід постійно спостерігати за своїм малюком на предмет алергічної реакції на бузину. Якщо виникають проблеми зі шкірою або біль у животі, зверніться до лікаря.
Читайте також: Трави від кашлю – ефективні засоби для полегшення